Ann Kvist logga 180605 nr2



"Min önskan är att ge betraktaren av mina foton en vacker och lugn stund med tid för eftertanke." 
- ANN KVIST - 


 


KÄNSLAN


  "Med min fotoutställning KÄNSLAN vill jag förmedla den där magiska känslan man ofta får i naturen. Känslan en sån där tidig sommarmorgon när solen just gått upp. Daggen ligger som ett pärlband på gräs och löv. Det blir ett underbart ljus och det spelar ingen roll hur trött du är. Du piggnar till, känner livslusten och blir betagen av allt runt omkring dig. Det är en magisk morgon."

- ANN KVIST - 
 


LJUSET I TIDEN


  "Ljuset präglar vårt liv och leverne och har så gjort i alla tider.
Ljuset försvinner och kommer åter. Ljuset faller över hav och land, berg och dal.
Det fascinerar och visar världen i ett unikt perspektiv. ."

- ANN KVIST - 
 


REFLEXION


  "Året närmar sig sitt slut, det är tid för reflexion. Tid för eftertanke. Det är tid för att se tillbaka, vad var det som hände och varför. Genom reflexion blir sambandet mellan orsak och verkan mer tydligt vilket leder oss till ett bättre medvetet handlande nästa gång. Reflexion kan hjälpa oss att se hur våra tankar om fenomen och händelser förändras över tid. Det är ett sätt att få bättre självkännedom. Att fråga sig själv. Varför händer det här, och hur påverkar jag detta? Reflexion för att få insikt, om dig själv, dina medmänniskor och världen runt om oss."

- ANN KVIST - 
 


DESIGNMARKNAD STHLM HÖSTMARKNAD


MAMA NATURE


  "Med nya utställningen Mama Nature vill jag visa betraktaren vilken fantastisk natur som finns på vår jord och hur unik varje levande organism är. I det unika bor det vackra som gör att vi fascineras och dras till vårt ursprung, Mama Nature."

- ANN KVIST - 
 


DUKADE BORD OCH KLÄDDA VÄGGAR


  "Med utställningen Dukade bord och klädda väggar vill vi visa betraktaren nya former av inredning i hemmet.
Vi öppnar våra sinnen och plockar in naturen, med den kan vi duka våra bord och klä våra väggar. I vårt fall visar vi det med hjälp av glas och foto. Genom att följa naturens växlingar genom årstiderna kan vi även inomhus uppleva variation och förnyelse i inredningen. En liten förändring kan påverka intrycket av ett helt rum och konsten hemma kommer att kännas mer levande och närvarande om den byts ut då och då."

 

- ANN KVIST - 
 


TRANSPARENT


  "Med utställningen Transparent vill jag i mitt foto visa olika grader av genomlysning. Genom att lyfta fram fotot kan jag påvisa vikten av att se igenom men också betydelsen av att komma till klarhet om vad som händer i vårt samhälle. Transparensen är en förutsättning för det öppna samhället och dess grundvalar såsom yttrandefrihet, demokrati och politisk genomlysning."
 

- ANN KVIST -
 


TRANSPARENT VÄSTERÅS


ÅRSTIDER

  

"Utställningen Årstider visar foton med naturens växlingar, förändringar och utveckling. Människan lever ett parallellt liv med naturen och genomgår samma prövningar, framsteg och förlopp som naturen själv. 

Ur miljöerna och bilderna kommer funderingar och de blottar tankar som gör sig synliga och hörda genom naturens beståndsdelar, element och dess växlingar. Om utställningen kan få människor att öppna ögonen, tänka till och känna efter om det är något vi kan göra själva eller tillsammans med varandra för att göra världen bättre så har utställningen uppnått sitt syfte. Det viktiga är att vara medveten, tänka efter och göra det bästa man kan."

- ANN KVIST -

 


SVEP ÖVER ÖREBRO

  

"Under några tidiga morgnar i juli månad fotograferades dessa bilder till utställningen Svep över Örebro.

Fotografierna är tagna i lugna och ofta i lummiga miljöer i Örebro med omnejd."


- ANN KVIST -